Apple Crumble(Elmalı kıtır hamur)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu ve margarini derin bir kapta iyice karıştırarak, birbirine yedirin. 1 su bardağı toz şeker ve tarçını ekleyin. İyice yoğurun. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Elmaları soyup (kabuklarını bir kenara ayırın), dilimleyin ve bir tencereye aktarın. Limon suyunu, bir miktar tarçın ve karanfili, toz şekeri ve elmaların kabuklarını ilave edin. Çok az su ekleyin. Elma dilimleri yumuşayana ve suyu çekene dek pişirin. Bu elmalı karışımı dikdörtgen şeklindeki büyük bir cam kalıba boşaltın. Kenarda dinlendirdiğiniz hamuru kalıbın büyüklüğünde açın ve elma dilimlerinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL