Yalancı Keşkül

Yalancı Keşkül

Yalancı keşkül, hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alın. Toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • 2
    En son vanilyayı ekleyip, ocağın altını kapatın. Yalancı keşkülü kuplara paylaştırın ve soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletin. Toz antep fıstığı ve meyve şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...