Vanilyalı Hurmalı Kup
ORTA
5 KİŞİLİK
Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, vanilyalı hurmalı kup tam size göre!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Nişasta ve unu bir bardak süt ile iyice ezin. Kalan sütü toz şekerle beraber ocağa koyun. Ocaktaki süt ılındığında sütle ezdiğiniz nişastalı unu ocaktaki süte ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelmeye başladığında vanilya ve hindistan cevizini ekleyip, 1-2 dakika daha karıştırıp, ocağı kapatın.
-
2
Soğuyan muhallebiyi kupların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Trabzon hurmalarını soyup içlerini püre haline getirin. Şeker ve karanfil ile kısık ateşte koyulaşıncaya dek pişirin. Piştikten sonra karıştırarak soğutun. Soğuyan karışımı kupların üzerine ekleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL