Sakızlı Muhallebi

Sakızlı muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın. Kahverengi toz şeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın.
-
2
Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi toz şekeri, su ile birlikte erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine 1'er tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL