Sakızlı Muhallebi

Sakızlı muhallebi, özellikle ramazan aylarında iftar sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye un ve pirinç ununu koyup 1-2 dakika yağsız olarak kavurun. Sürekli karıştırarak üzerine sütü ekleyin.
-
2
Toz şeker ve yumurta sarısını da ilave edin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Dövdüğünüz damla sakızını ve tereyağını ilave edip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
-
3
Kaselere boşaltıp soğutun. Tarçınla süsleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL