Sakızlı Muhallebi
                                                Sakızlı muhallebi, özellikle ramazan aylarında iftar sofralarınıza lezzet katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Tencereye un ve pirinç ununu koyup 1-2 dakika yağsız olarak kavurun. Sürekli karıştırarak üzerine sütü ekleyin.
 - 
                    2
                    Toz şeker ve yumurta sarısını da ilave edin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Dövdüğünüz damla sakızını ve tereyağını ilave edip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
 - 
                    3
                    Kaselere boşaltıp soğutun. Tarçınla süsleyerek servis yapın
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
 - Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
 - İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL