Sakızlı Krokanlı Muhallebi
Sakızlı krokanlı muhallebi, çay saatlerinize lezzet katacak lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağıyla pirinç ununu tencerede hafifçe kavurun. Ateşten alıp, 4 su bardağı sütü, 1 su bardağı toz şekeri yavaş yavaş ilave edin. İyice karıştırın.
-
2
Dövülmüş damla sakızını da muhallebiye ekleyin. Tekrar ocağa koyun. Koyu bir kıvam alana dek karıştırın. Muhallebiyi ocakta alın. 10 dakika mikserle karıştırın.
-
3
Servis kaselerine alıp, buzdolabında soğutun. Bu arada krokanı hazırlayın. Bunun için, yapışmaz yüzeyli tavada 1 su bardağı toz şekeri ve 1 su bardağı iri dövülmüş cevizi sallayarak kavurun. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanı kırıp, muhallebinin üzerine koyun ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL