Sakızlı Ada Tatlısı

Sakızlı ada tatlısı, sofralarınıza renk katacak bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
2 Su bardağı sütü derin bir tencereye alıp, ocağa koyun. Dövülmüş damla sakızı ile 3 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin ve kaynatın. 2 yemek kaşığı unu çok az suda ezip, kaynayan süte ilave edin.
-
2
Birkaç dakika daha pişirin. Tepsiye dökün. Soğuyunca, kare şeklinde kesip, ortasına kaymak ve ceviz koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL