Sahlepli Muhallebi

Klasik tatlılara yeni bir dokunuş arıyorsanız, sahlepli muhallebi tam size göre!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın. İçine un, toz şeker ve salep ilave edip, çırpıcı ile iyice çırpın. Daha sonra tencereyi ocağa oturtun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
-
2
Koyu bir kıvam aldığı zaman kuplara paylaştırın. Üzerine toz tarçın serpip, çubuk tarçın ve nar tanesi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL