Portakallı İrmik Helvası
İrmik helvasını bir de böyle deneyin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Diğer taraftan margarini eritip, dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Üzerine irmik ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Kaynayan sütlü şurubu sürekli karıştırarak irmiğe ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. irmik şurubu tamamen çekene dek pişirip ocaktan alın. Arzunuza göre şekillendirip, süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL