Krem Katalan

Krem Katalan

Krem katalan, sofralarınıza renk katacak sade bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    2 su bardağı süt, limon kabuğu, portakal kabuğu ve tarçın çubuklarını bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve pişirmeye devam edin. Ara sıra karıştırın ve 10 dakika sonra ocaktan alın.
  • 2
    Sütün içinden tarçın çubuklarını, portakal ve limon kabuklarını çıkartın. Başka bir kapta 8 adet yumurtanın sarılarını ve yarım su bardağı toz şekeri, karışımın rengi limon rengi oluncaya kadar iyice çırpın. İçine yarım çay bardağı mısır nişastası ekleyip çırpmaya devam edin.
  • 3
    Bu karışımı yavaş yavaş süte karıştırarak ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Koyu krema haline gelen karışımı 6 adet kaseye paylaştırın. Buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece bekletin.
  • 4
    Fırının ızgara bölümünü önceden ısıtın. Dolaptan çıkardığınız kaselerin üzerine birer kaşık esmer şeker serpin. Kaseleri fırında şekerler karamel haline gelene kadar bekletin. İsteğe bağlı olarak bisküvi ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...