Kirazlı Köpük
Kirazlı köpük, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü bir tencereye alın ve içine mısır nişastası, kavrulmuş un, toz şeker, vanilya ile tereyağını ilave edin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamında olunca tencereyi ateşten alın ve soğumaya bırakın.
-
2
Ayrı bir kapta jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Jöleden bir buçuk su bardağı ayırın. Kalan jöleyi soğuyan muhallebiye katıp iyice çırpın. Karışımı kuplara paylaştırın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.
-
3
Üzerlerine çekirdekleri çıkarılmış kirazları paylaştırın. Bir kaseye ayırdığınız jöle, yumurta akları ve tuzu katıp köpürene kadar çırpın. Bu karışımı kuplardaki kirazların üzerine
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL