Kaymaklı Bayat Ekmek Künefesi

Kaymaklı bayat ekmek künefesi, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Baget ekmeği dilimleyin. İki dilim ekmeğin arasına dil peyniri yerleştirip, antep fıstığı serpin.
-
2
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Ekmek dilimleri bitene dek işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak ekmek dilimlerinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
-
3
5-10 dakika dinlendirip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL