Kabaklı Sakızlı Muhallebi
 
                                                Kabaklı sakızlı muhallebi, sade ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Balkabağını dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı toz şeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin.
- 
                    2
                    Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı toz şekeri kaynatın.
- 
                    3
                    1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün.
- 
                    4
                    Üzeri katılaşana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin. Buzdolabına alıp dondurun. Dilimleyerek tabaklara aktarın. Üzerine kıyılmış antep fıstığı serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    