Hünkar Muhallebisi
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile hünkar muhallebisi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp, azar azar ve karıştırarak tencereye ilave edin.
-
2
Bir-iki dakika sonra kıyılmış antep fıstığını tencereye ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL