Hünkar Muhallebisi

Hünkar Muhallebisi

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile hünkar muhallebisi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin. Nişastayı akışkan bir kıvam alacak şekilde soğuk suyla açıp, azar azar ve karıştırarak tencereye ilave edin.
  • 2
    Bir-iki dakika sonra kıyılmış antep fıstığını tencereye ekleyin. Kıvam alınca ocaktan alın. Muhallebiyi soğuk suyla ıslatılmış bir kaba 3 cm kalınlığında dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Üzerine hazır böğürtlen sos gezdirin. Meyve dilimleri ve nane ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...