Güllaç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü derin bir tencereye alın ve ılınıncaya kadar ısıtın. Toz şeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Gül suyu ekleyip, geniş ve derin bir kaba boşaltın.
- 2
Güllaç yaprağını elinizle ikiye bölüp, sütle ıslatın ve orta büyüklükte bir kaba koyun. Güllacın yarısını bu şekilde hazırlayıp, üst üste yerleştirin ve orta kısma dövülmüş ceviz içini yayın.
- 3
Kalan güllaçları aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste koyun. Kalan sütü üzerine boşaltın ve soğutun. Üzerini antepfıstığı ve üzüm taneleriyle süsleyerek, dilimleyip, servis yapın.
- 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL