Güllaç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü derin bir tencereye alın ve ılınıncaya kadar ısıtın. Toz şeker katın ve karıştırarak erimesini sağlayın. Gül suyu ekleyip, geniş ve derin bir kaba boşaltın.
-
2
Güllaç yaprağını elinizle ikiye bölüp, sütle ıslatın ve orta büyüklükte bir kaba koyun. Güllacın yarısını bu şekilde hazırlayıp, üst üste yerleştirin ve orta kısma dövülmüş ceviz içini yayın.
-
3
Kalan güllaçları aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste koyun. Kalan sütü üzerine boşaltın ve soğutun. Üzerini antepfıstığı ve üzüm taneleriyle süsleyerek, dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL