Sofra
Hafif ve lezzet dolu bir tatlı arıyorsanız, elmalı muhallebimiz tam size göre!

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg elma

    5 su bardağı süt

    1 paket krem şanti

    1 paket vanilya

    2 yemek kaşığı un

    2 yemek kaşığı nişasta

    Bir buçuk su bardağı toz şeker

    Yarım tatlı kaşığı tarçın

Bir su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un, nişasta, vanilya ve 1 su bardağı toz şeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem şantiyi ilave edin.
Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı toz şeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis kaselerine pay edin. Üzerlerine muhallebiyi yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, soğuk olarak servis yapın.