Çilek Soslu Muhallebi

Çilek soslu muhallebi, sofralarınıza renk katacak çilekli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve unu tencereye alıp kavurun. Üzerine sütü, yavaş yavaş ilave edin. Ardından toz şekeri ekleyip iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebinin üzerine vanilyayı ilave edip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilındığında buzdolabında soğumaya bırakın.
-
2
Yıkanmış çilekleri, toz şeker ve su ile blenderde püre haline getirin. Bir tencereye aktarıp, çok kısık ateşte tıkırdamaya başlayıncaya dek kaynatın. Altını kapatıp ılınmaya bırakın. Sonrasında buzdolabında soğutun.
-
3
Muhallebi ve çilek sosu soğuyunca buzdolabından çıkarın. Muhallebinin üzerine çilek sosunu gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL