Çilek Soslu Muhallebi

Çilek Soslu Muhallebi

Çilek soslu muhallebi, sofralarınıza renk katacak çilekli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve unu tencereye alıp kavurun. Üzerine sütü, yavaş yavaş ilave edin. Ardından toz şekeri ekleyip iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebinin üzerine vanilyayı ilave edip, blenderde 10 dakika çırpın. Ilındığında buzdolabında soğumaya bırakın.
  • 2
    Yıkanmış çilekleri, toz şeker ve su ile blenderde püre haline getirin. Bir tencereye aktarıp, çok kısık ateşte tıkırdamaya başlayıncaya dek kaynatın. Altını kapatıp ılınmaya bırakın. Sonrasında buzdolabında soğutun.
  • 3
    Muhallebi ve çilek sosu soğuyunca buzdolabından çıkarın. Muhallebinin üzerine çilek sosunu gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...