Çikolatalı Muhallebi

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile çikolatalı muhallebi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt ve toz şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın vanilya ekleyin. Ayrı bir yerde tereyağını eritip, un ekleyip karıştırın. Bu arada unun yanmamasına dikkat edin. Üzerine, karıştırarak sütlü karışımı ilave edin. Koyulaştıktan sonra beş dakika mikserle çırpıp, ocaktan alın.
-
2
Servis tabaklarına alıp, soğumaya bırakın. Sos için kremayı ısıtıp, kırılmış çikolatayı ekleyin. Karıştırarak eritin. Ocaktan alıp, ılınınca muhallebilerin üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL