Balkabaklı Puding

Balkabaklı puding, sofralarınıza lezzet katacak balkabaklı bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balkabağının kabuklarını soyduktan sonra, dilimleyip tencereye aktaralım. Üzerine toz şeker döküp ağır ateşte, balkabağı yumuşayana dek pişirelim.
-
2
Balkabağı dilimlerini tencereden delikli kepçe ile alıp iyice ezelim. İçine kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Balkabağı püresini köşeli bir kalıba düzgünce yayalım.
-
3
Tencereye sütü, unu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip, ağır ateşte sürekli karıştıralım. Üzeri göz göz olana dek pişirmeye devam edelim.
-
4
Pudingi ateşten alıp mikserle yarım dakika çırpalım. Balkabağının üzerine boşaltalım. Buzdolabında birkaç saat soğutalım. Sonrasında servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL