Antep Fıstıklı Kaymaçina

Antep fıstıklı kaymaçina, çay saatlerinize lezzet katacak antep fıstıklı lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu bir kaba alıp 1 kepçe sütle ezerek karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ayrı bir kapta köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kalan sütü derin bir tencereye alıp unlu sütü, yumurta, toz şeker ve vanilyayı ilave edin. Mikserle çırpın.
  • 2
    Karışımı hafif yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • 3
    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şurubu sıcak tatlının üzerine dökün. Kare şeklinde kesip, üzerine fıstık serpin. Soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.