Antep Fıstıklı Dondurma

Antep Fıstıklı Dondurma

Antep fıstıklı dondurma, sofralarınıza lezzet katacak ferahlatıcı bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, krema ve glikozu bir tencereye alın. Glikoz eriyene kadar kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Ocaktan aldığınız sütlü karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Son olarak antep fıstığını ekleyip karıştırın.
  • 2
    Soğuduktan sonra uygun bir kaba aktarıp buzluğa koyun. Donduktan sonra çıkarıp mikserle 20 dakika çırpın. Yeniden buzluğa koyup dondurun. Çıkarıp 20 dakika çırpın. İşlemi üç kez tekrarlayın.
  • 3
    Serviste kullanacağınız kupları buzdolabında soğutun. Dondurmayı, dondurma kaşığı ile alıp kuplara yerleştirin. Antep fıstığı serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...