Ananaslı Sütlaç

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Karamel için toz şeker, su ve limon suyunu tavaya alın. Toz şeker eriyip, kahverengi olana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ilave edip karıştırın.
-
2
Sütlaç için ananas suyu, pirinç ve sütü, pirinç yumuşayıncaya dek pişirin. Toz şeker ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ayrı bir yerde buğday nişastasını yarım çay bardağı su ile açın. Daha sonra kaynamakta olan sütlaca azar azar ilave edip, ocaktan alın.
-
3
Kuplara bir miktar sütlaç, ardından küp doğranmış ananas yerleştirin. Yeniden sütlaç koyup, üzerine birer dilimlenmiş ananas yerleştirin. En üste birer tatlı kaşığı sütlaç pay edin. Karamelli cevizle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL