Bardak Kurabiyeler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurabiye hamuru için kakao hariç bütün malzemeleri bir kapta yoğurup hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasına kakao ekleyip yeniden yoğurun. Bu iki parçayı birleştirip yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan çay bardağı ile 6 adet yuvarlak kesip kağıt bardakların dibine yerleştirin. Hamurun kalan kısımlarından kağıt bardakların içini saracak ölçüde dikdörtgen parçalar kesip içine yerleştirin. Ardından içlerine kabarmaması için pişirme kağıtlarından küçük toplar yapıp yerleştirin. 175 derece fırında üst kısımları hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiye bardaklarını kağıt bardaklardan çıkartıp soğutun ve içindeki kağıtları çıkartın. Diğer taraftan benmari usulü çikolataları eritin. Soğuyan kurabiyelerin iç kısmına iki kat olacak şekilde fırça ile sürün. Ağız kısmını da önce çikolataya sonra da hindistan cevizine batırarak çikolata tamamen donana kadar bekletin. Daha sonra içine süt, meyve ya da şekerlemeler koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler