Türk Kahvesi (orta şekerli)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Cezveye Türk kahvesi ve toz şekeri alıp, karıştırın. Üzerine soğuk suyu ekleyin. Daha sonra cezveyi ocağın üstüne alın. Kısık ateşte toz şeker eriyene kadar karıştırın ve kahvenin kabarmasını bekleyin. Kabaran kahvenin üzerindeki köpüğü fincanlara paylaştırın. Bu arada kahveyi hafifçe sallayıp, telvenin çökmesini engelleyin. Fincanların yarısına kadar kahve doldurun. Cezveyi tekrar ocağa alın ve bir taşım daha kaynatıp fincanlara doldurun. Su, çikolata veya lokum ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL