Gelincik Şerbeti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Gelincik yapraklarını yıkayıp, alt kısımlarındaki siyah bölgeleri tek tek kesin ya da elinizle koparın. Su ilavesiyle bir kavanoza doldurun. Kavanozu sıkıca kapatın. Bir hafta kadar güneş alan bir yerde bekletin. Sonra kavanozun kapağını açıp yaprakları süzün. 4 su bardağı su, limon tuzu ve toz şekeri karıştırıp, renkli suyun üzerine ilave edin. Şerbeti buzdolabına alın. Servis yaparken yarı yarıya suyla karıştırıp, buzla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL