Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle sofralarınıza şıklık katacak yufkalı kadayıf tatlısı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için, bir tencerede su ve toz şekeri kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğuması için kenarda bekletin. Yufkaları düz bir zemin üzerine serip ortadan ikiye kesin. Bir kaseye su ve ayçiçek yağı karışımı koyun. Elde ettiğiniz dört parça yufkanın her birinin üzerini bu karışımla ıslatın.
-
2
Kadayıfı elinizle didikleyin. Her bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde kadayıf serpin. Üzerine dövülmüş ceviz içi serpin. Kenarları içe doğru hafifçe toplayın. Sonra sıkıca sararak rulo şekline getirin (ruloları sıkı sarmaya özen gösterin ki kestikten sonra dilimler açılmasın).
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL