Sofra
Hafif ve ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız, yoğurt tatlısı tam size göre!

8 Porsiyon
40 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurta

    1 su bardağı toz şeker

    Bir buçuk su bardağı yoğurt

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    Yarım limonun suyu

    1 su bardağı un

    1 su bardağı + 2 yemek kaşığı irmik

    4 yemek kaşığı tereyağı

    1 paket kabartma tozu

    Şerbeti için:

    Üç buçuk su bardağı toz şeker

    Üç buçuk su bardağı su

    Üzerine:

    Hindistan cevizi, toz antep fıstığı

Yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, eritilmiş tereyağı ve kabartma tozunu ilave edip akıcı bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın. Diğer taraftan yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin ve irmikli karışımın içine katıp karıştırın.
Orta büyüklükte yağlanmış bir tepsinin içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3-4 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serpip dilimleyerek servis yapın.