Sofra
Klasik baklavanın tatlı dünyasında bir adım öteye geçin. Vişneli baklava ile hem çıtır çıtır hamur hem de meyve taptazeliğini bir araya getirin.

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram un

    2 adet yumurta

    1 çay kaşığı tuz

    1 su bardağı su

    Yarım kg nişasta

    250 gram tereyağı

    İçi için:

    Yarım kg vişne

    1 su bardağı su

    2 çorba kaşığı toz şeker

    Şerbeti için:

    1 kg toz şeker

    3 su bardağı su

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp tuzu ve suyu ekleyin. Yoğurup hamur haline getirin ve 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve merdane yardımı ile bir pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Daha sonra üzerlerine nişasta serperek oklava yardımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste koyarak 7-8 cm'lik kareler halinde kesin. Diğer taraftan vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp su ve toz şekerle 5 dakika haşlayıp süzün. Kareler halinde kestiğiniz yufkaların üstlerine birkaç tane vişne koyarak mantı kapatır gibi kapatıp tepsiye dizin.
Tereyağını eritip hamurların üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 140 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için, şeker ve suyu kaynatın. Baklava soğukken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis yapın. Dilerseniz üzerine antep fıstığı serpebilirsiniz.