Telli Baba Tatlısı

Şerbetle buluşmuş, çıtır çıtır hamuru ve hafif tatlı dokusuyla, her lokmada Osmanlı mutfağının zarafetini hissedin.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine ayçiçek yağı, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Diğer taraftan içi için, tel kadayıfı elinizle didikleyin.
-
2
Dövülmüş ceviz içi, toz şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı harçtan bir miktar koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak şekil verin. Tüm hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp fındık koyun.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Ilınması için bir kenara alın. Pişen tatlıları servis tabağına aktarın. Ilık tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL