Şıllık

Şıllık: Osmanlı mutfağının zarif tatlısı, hafif ve tatlı şerbetiyle damakta iz bırakıyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krep için su, tuz ve unu derin bir kapta iyice çırpın. Daha sonra tel süzgeçten geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı çok az yağlayın. Tavaya orta büyüklükteki bir kepçe ile unlu karışımdan dökün. Tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın ve önlü arkalı pişirin.
-
2
Karışım bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız krepler soğuduktan sonra, her birinin arasına dövülmüş ceviz serpin ve üst üste dizin. Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbet hafif ılındıktan sonra kreplerin üzerine dökün. Dilimleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL