Şekerpare
Pratik Şekerpare tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğuması için önce şerbeti hazırlayın. Bunun için suyla şekeri karıştırın. Şekerin iyice erimesine dikkat edin. Limon suyunu koyduktan sonra 5 dakika daha kaynatın. İyice soğutun.
-
2
Ayrı bir kapta pudra şekeri ve yumurtayı mikserle iyice çırpın. Kabartma tozunu unla karıştırın. Bütün malzemeyi elinizle yoğurun. Üstüne bez örtün. 10 dakika dinlendirin.
-
3
Fırının sıcaklığını 180 dereceye ayarlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kızarana kadar pişirin. Ortalarına, ayıklanmış tuzsuz badem batırın. Fırından alır almaz, soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL