Saray Helvası (Karacabey)

Osmanlı Dönemi'nden bir tatlı... Saray Helvası...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker ve yumurta sarısını soğuk olarak karıştırıp bir kenarda bekletin. Portakal kabuklarını da bu malzemeye ilave edin. Diğer taraftan bir tencerede yağı eritip, fıstığı koyun. 1-2 dakika kavurup, unu ilave edin. Un kokusu gidip, fıstık pembeleşinceye kadar kavurun ve sütlü karışımı ilave edin. Orta ateşte, un sütü iyice çekinceye ve helva tencerede kendiliğinden dönüp, kaşığa yapışmayacak hale gelene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatıp, helvayı ocaktan alın. Dilerseniz kalıplara koyun ya da elinizde şekil verin. Antep fıstığı ile süsleyerek ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL