Saray Helvası (Karacabey)

Osmanlı Dönemi'nden bir tatlı... Saray Helvası...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, toz şeker ve yumurta sarısını soğuk olarak karıştırıp bir kenarda bekletin. Portakal kabuklarını da bu malzemeye ilave edin. Diğer taraftan bir tencerede yağı eritip, fıstığı koyun. 1-2 dakika kavurup, unu ilave edin. Un kokusu gidip, fıstık pembeleşinceye kadar kavurun ve sütlü karışımı ilave edin. Orta ateşte, un sütü iyice çekinceye ve helva tencerede kendiliğinden dönüp, kaşığa yapışmayacak hale gelene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatıp, helvayı ocaktan alın. Dilerseniz kalıplara koyun ya da elinizde şekil verin. Antep fıstığı ile süsleyerek ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL