Samsa Tatlısı
Nefis kokusu ve görüntüsüyle misafirlerinizin bayılacağı Samsa tatlısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta toz bademi, şekeri ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında inceltip hazırladığınız bademli karışımı arasına yayın ve rulo şeklinde katlayın. Hazırladığınız ruloları bir kenarda 45 dakika dinlenmeye bırakın.
-
2
Diğer yanda şurup için; suyu, toz şekeri ve bir adet limonun suyunu bir kapta kaynatın. Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını küçük dilimler halinde kesip orta derecedeki ısıda yaklaşık 40 dakika üzerleri iyice kızarana dek pişirin.
-
3
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine şurubunu dökerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL