Samsa Tatlısı

Nefis kokusu ve görüntüsüyle misafirlerinizin bayılacağı Samsa tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kapta toz bademi, şekeri ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında inceltip hazırladığınız bademli karışımı arasına yayın ve rulo şeklinde katlayın. Hazırladığınız ruloları bir kenarda 45 dakika dinlenmeye bırakın.
  • 2
    Diğer yanda şurup için; suyu, toz şekeri ve bir adet limonun suyunu bir kapta kaynatın. Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını küçük dilimler halinde kesip orta derecedeki ısıda yaklaşık 40 dakika üzerleri iyice kızarana dek pişirin.
  • 3
    Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine şurubunu dökerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...