Pekmezli Nişe Helvası

Nefis Pekmezli Nişe Helvası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pekmez, yarım su bardağı su ve tereyağını bir tencereye alıp ocağa oturtun. Ayrı bir yerde nişastaya yarım su bardağı su ekleyerek boza kıvamına gelene dek karıştırın. Ocaktaki pekmez eriyince tahta kaşıkla nişastayı pekmeze azar azar ekleyip karıştırın. Koyulaşıp taneleşmeye başlayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Helvayı servis tabağına alın. File antep fıstığı ve portakal kabuğu reçeli ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.