Pekmezli Ceviz Helvası

Pekmezli Ceviz Helvası

Pekmezli Ceviz Helvası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye nişastayı alıp, azar azar 2 su bardağı üzüm pekmezini ekleyin ve karıştırın. Tencereyi orta hararette ateşin üzerine koyup, karıştırarak pişirin. Helva tencerenin içinde kendiliğinden dönmeye başladığı zaman (hiç tencereye yapışmayacak şekilde), ceviz iriliğinde margarini helvanın altına koyup çevirin. İri dövülmüş cevizi ekleyin. 2 dakika daha çevirip, ateşin altını kapatın. Helvanın ısısı elinizin dayanabileceği duruma gelince elinizi suya batırarak helvadan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın ve dilediğiniz şekli verin. Sonra bu parçaları ince kıyılmış cevize bulayıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...