Pekmezli Ceviz Helvası
ORTA
12 KİŞİLİK
Pekmezli Ceviz Helvası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye nişastayı alıp, azar azar 2 su bardağı üzüm pekmezini ekleyin ve karıştırın. Tencereyi orta hararette ateşin üzerine koyup, karıştırarak pişirin. Helva tencerenin içinde kendiliğinden dönmeye başladığı zaman (hiç tencereye yapışmayacak şekilde), ceviz iriliğinde margarini helvanın altına koyup çevirin. İri dövülmüş cevizi ekleyin. 2 dakika daha çevirip, ateşin altını kapatın. Helvanın ısısı elinizin dayanabileceği duruma gelince elinizi suya batırarak helvadan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın ve dilediğiniz şekli verin. Sonra bu parçaları ince kıyılmış cevize bulayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL