Oklava Baklavası

Oklava Baklavası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğuması için bekletin.

  • 2

    Derin bir kabın içinde ayçiçek yağı, margarin, yumurta, süt, sirke, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Alabildiği kadar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru bir saat dinlendirin.

  • 3

    Hamurdan yumurtadan küçük bezeler kopartın. Her bir hamur parçasını nişasta ve un yardımı ile ince bir yufka halinde açın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz parçaların üzerine ceviz serpin. Yufkayı yuvarlak kısmından başlayarak oklavanın üzerine sarın ve elinizle ortaya doğru büzün. Büzdüğünüz parçaları açılmadan oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Bir tavada kızdırmış olduğunuz tereyağını baklavaların üzerine dökün.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine soğuk şerbeti döküp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...