Mısır Unlu ve Mısırlı Revani

Eşsiz dokusu ve zengin lezzetiyle mısır unlu revani, tatlı keyfinizi bir üst seviyeye taşıyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları bir buçuk çay bardağı toz şekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta büyüklükte bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın ve üzerine mısırı serpin.
-
2
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip, üzerini hindistan cevizi ve mısırla süsleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL