Menekşeli Bonbonlar

KOLAY 40 ADET

Enfes bir tatlı... Menekşeli Bonbonlar'a bayılacaksınız!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Önce glikozu hazırlayın. Toz şeker ile suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alınca bir tutam tuzu ilave edin.

  • 2

    Bonbonlar için; toz şeker, su ve glikozu kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman limon tuzunu ekleyin. Karıştırarak kıvamı koyulaşana dek pişirin (rengi hafif kahverengileşecektir). Şekerler pişince, istediğiniz kalıba çay kaşığı ile dökün. Menekşeleri yerleştirin. Soğuyunca şekerleri yiyebilirsiniz.

    AŞÇININ NOTU
    NOT: Pişirme sırasında, ocağın yakınında içi su dolu bir bardak bulundurun. Koyulaşmaya başladığında şekerden damlatın. Eğer kıvamı olmuşsa, şeker damlası bardağın içine bozulmadan düşecektir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...