Menekşeli Bonbonlar

Enfes bir tatlı... Menekşeli Bonbonlar'a bayılacaksınız!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Önce glikozu hazırlayın. Toz şeker ile suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alınca bir tutam tuzu ilave edin.

  • 2

    Bonbonlar için; toz şeker, su ve glikozu kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadığı zaman limon tuzunu ekleyin. Karıştırarak kıvamı koyulaşana dek pişirin (rengi hafif kahverengileşecektir). Şekerler pişince, istediğiniz kalıba çay kaşığı ile dökün. Menekşeleri yerleştirin. Soğuyunca şekerleri yiyebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...