Lorlu Ekmek Kadayıfı

Lorlu Ekmek Kadayıfı

Yumuşak ve peynirli bir iç yapıya sahip, şerbetle tatlandırılmış lezzetli bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ekmek kadayıfının tek katını tepsiye yerleştirip, ılık haldeki şerbetin bir kısmıyla ıslatın. Ayrı bir yerde lor peyniri, toz şeker, süt ve tarçını mikserle karıştırın.
  • 2
    Hazırladığınız karışımı, tepsideki ekmek kadayıfının üzerine yayın. Üzerini diğer ekmek kadayıfı katı ile kapatıp, kalan şerbeti üzerine gezdirin. Kısık ateşte, şerbetini çekene dek pişirin. Badem serpip, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...