Limonlu Muhallebi
Limonlu muhallebi, lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ile yumurtaları çırpıp, nişasta, toz şeker ve suyu ekleyin. Ocağa alıp, karıştırarak, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, ayçiçek yağı ilave edin. Telle çırparak, iyice yedirin.
- 2
Karışımın üçte birini ayırıp, içine kakao katın (isterseniz sadece limonlu da yapabilirsiniz). Plastik kabın içine hindistan cevizi serpin. Önce kakaolu muhallebiyi, daha sonra sade muhallebiyi kalıba dökün.- 3
Bisküvileri de diklemesine kalıba yerleştirin. Bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Nar taneleri ile süsleyin. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL