Kuru Burma

Kuru Burma

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Kuru Burma tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, yarım paket eritilmiş tereyağı, tuz ve unu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. 15-20 dakika dinlendirin ve 12 eşit parçaya bölün. Hamurları tek tek tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serpin. 3 adet hamuru üst üste yerleştirip merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın.
  • 2
    Yufkayı ikiye kesip, üzerlerine ceviz ve 2 yemek kaşığı toz şeker gezdirin. Yufkaları oklavaya sarıp, elinizle büzerek çıkartın. Yağlanmış tepsiye alıp 3 parmak genişliğinde kesin.Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan 1 paket margarini eritin. Tatlının üzerine gezdirin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...