300 gram tel kadayıf
200 gram (13 yemek kaşığı) tereyağı
200 gram tuzsuz peynir
Şerbet için:
250 gram toz şeker
1 su bardağı su
1 dilim limon
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve toz şekeri kaynatıp, limonun suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Küçük künefe tepsilerini kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıftan tepsiye serperek hafifçe bastırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine serperek, üzerine de yine kadayıf serin. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Önceden hazırlanmış olan soğuk şerbeti, sıcak künefenin üzerine gezdirerek servis yapın.