Künefe

Pratik Künefe tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve toz şekeri kaynatıp, limonun suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince ince kıyın. Küçük künefe tepsilerini kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıftan tepsiye serperek hafifçe bastırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine serperek, üzerine de yine kadayıf serin. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Önceden hazırlanmış olan soğuk şerbeti, sıcak künefenin üzerine gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL