Kıtır rüyası

Kıtır rüyası

Yeni bir lezzete ne dersiniz?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, irmik, toz şeker ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
  • 2

    Soğuduktan sonra yumurtaları bu karışıma teker teker yedirin. Orta büyüklükte bir cam kabın içini yağlayın. 4 parçaya bölünmüş tereyağını kabın dört bir yanına yerleştirin. Mısır gevreğinin yarısını kabın içine boşaltın. Üzerine pişirdiğiniz irmikli karışımın yarısını yayın. Orta kısma kabukları soyulmuş ve iri dövülmüş bademi serpin. Kalan irmikli karışımı boşaltın. Onun da üzerine kalan mısır gevreğini yayın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın.
    Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...