Sofra
Pratik hazırlanışı ve lezzetiyle Kestane Şekerli Çikolatalı Sütlaç tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 litre süt

    Yarım su bardağı kırık pirinç

    2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

    2 su bardağı kestane şekeri

    Kestane şekeri için:

    Yarım kg kestane

    Bir buçuk su bardağı su

    Bir buçuk su bardağı toz şeker

    1-2 damla limon suyu

    1 çay kaşığı vanilya

    Süslemek için:

    Kestane şekeri

    Nane

    Pudra şekeri

Öncelikle kestane şekerlerini hazırlayın. Bunun için kestaneleri, ılık suda 3 saat bekletin. Daha sonra süzün ve kenarlarına bıçakla çizik atıp, tavaya alın. Kabuğu çatlayana kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve bir kenara alın. Su ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp, şerbeti hazırlayın. İçine limon suyu ve vanilyayı ilave edin, bir taşım kaynatın.

Pişen kestaneyi şerbetin içine atın ve kestaneler hafif parlaklık kazandığı zaman bir kevgir yardımıyla süzerek, şerbetin içinden çıkarın. Sütü bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

İri parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve karıştırın. Kullanacağınız kupların içine doğranmış 3-4 adet kestane şekeri, üzerine de sütlaç koyun. Ilındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin. Kestane, nane ve pudra şekeriyle süsleyip, servis yapın.