1 litre süt
Yarım su bardağı kırık pirinç
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
2 su bardağı kestane şekeri
Kestane şekeri için:
Yarım kg kestane
Bir buçuk su bardağı su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Süslemek için:
Kestane şekeri
Nane
Pudra şekeri
Öncelikle kestane şekerlerini hazırlayın. Bunun için kestaneleri, ılık suda 3 saat bekletin. Daha sonra süzün ve kenarlarına bıçakla çizik atıp, tavaya alın. Kabuğu çatlayana kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve bir kenara alın. Su ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp, şerbeti hazırlayın. İçine limon suyu ve vanilyayı ilave edin, bir taşım kaynatın.
Pişen kestaneyi şerbetin içine atın ve kestaneler hafif parlaklık kazandığı zaman bir kevgir yardımıyla süzerek, şerbetin içinden çıkarın. Sütü bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyin ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
İri parçalara ayırdığınız çikolatayı içine katın ve karıştırın. Kullanacağınız kupların içine doğranmış 3-4 adet kestane şekeri, üzerine de sütlaç koyun. Ilındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin. Kestane, nane ve pudra şekeriyle süsleyip, servis yapın.