Kaşık Helvası (İnebolu)

Kaşık Helvası İnebolu

Kastamonu şehrine ait Kaşık helvası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yağı tencereye alın. İyice eriyince üzerine yarım kg unu ilave edip, orta ateşte en az 20-25 dakika kavurun.Unun rengi değişince fındık içini ilave edip kavurmaya devam edin. 20-25 dakika daha kavurup, ateşin altını kapatın ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak iyice yedirin. Dinlenmeye bırakın.
  • 2
    Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince helva şekil vermeye hazır demektir. Mutfak tezgahına folyo ya da yağlı kağıt yayın. Kaşık yardımıyla aldığınız helvayı sağ avuç içinde iyice sıkıştırın. Kaşığı sol elinizin avuç içine ters çevirin. Sol elinizin parmakları yardımı ile helvayı yavaşça çekin. Folyonun üzerine koyun. İyice soğuyup dinlenince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...