Karanfil Aromalı Şambali

Geleneksel tatlıya benzersiz dokunuş: Karanfil Aromalı Şambali, baharatın sıcaklığıyla sofralarınızı şenlendiriyor!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir kapta tüm hamur malzemelerini karıştırıp akışkan bir kek hamuru elde edin. Kıvam sizi yanıltmasın, irmik bekledikçe şişeceği için ilave yapmayın.

  • 2

    Dikdörtgen cam bir fırın kabını biraz zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru içine döküp kaşıkla yayın. İsterseniz buzdolabında 2-3 saat, isterseniz buzlukta 40-45 dakika dinlendirin.

  • 3

    Bu arada şerbeti kaynatın. Ocaktan alınca şerbetin içine aroma için birkaç karanfil ve servis için birkaç dilim limon atın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  • 4

    Buzdolabından veya buzluktan çıkardığınız şambaliyi dilimleyin. Dilimlerin üzerine fıstık koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri altın renginde kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca 5-10 dakika bekleyip üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dilimlerin arasından tekrar bıçakla geçip buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.