İrmikli Gül Tatlısı

İrmikli Gül Tatlısı

İrmikli Gül Tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şurup için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için bir kenara alın.

  • 2

    Diğer tarafta irmik, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp, her birini merdaneyle açın. Açtığınız hamurlardan büyük bir bardak yardımıyla daireler çıkartın. Hamurları birbirinden ayırmadan üstten ve alttan V şeklinde kesin. Önce karşılıklı iki kenarı gonca oluşturacak şekilde katlayın. Yanlarda kalan iki parçayı goncanın kenarlarına bastırarak tutturun. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamurlar pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız gül tatlısının üzerine soğuk şerbeti gezdirip, çekmesi için yarım saat bekletin. Tatlıların üzerine birer adet antep fıstığı yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...