Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı

Doğal şeker içeriği yüksek olan hurmaların kullanıldığı hafif ve besleyici bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şekeri, 1 su bardağı su ile kaynatın. Limon suyu ekleyin. Şerbet
    koyulaşınca, hurmaları içine atın.
  • 2
    Hurmalar yumuşayınca da süzgeçten geçirip, servis tabağına alın. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini dikkatlice çıkarın. İçlerine birer adet ceviz ya da badem koyun. Üzerine kalan şerbeti gezdirip servis yapın. Dilerseniz tatlıyı kaymakla da servis yapabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...