Hurma Tatlısı

Doğal şeker içeriği yüksek olan hurmaların kullanıldığı hafif ve besleyici bir tatlıdır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şekeri, 1 su bardağı su ile kaynatın. Limon suyu ekleyin. Şerbetkoyulaşınca, hurmaları içine atın.
-
2
Hurmalar yumuşayınca da süzgeçten geçirip, servis tabağına alın. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini dikkatlice çıkarın. İçlerine birer adet ceviz ya da badem koyun. Üzerine kalan şerbeti gezdirip servis yapın. Dilerseniz tatlıyı kaymakla da servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL