Helvalı Baklava

ORTA 6 KİŞİLİK

Geleneksel baklava ile helvanın birleştiği eşsiz bir tatlıdır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Helva için tereyağını tencereye alıp, eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan toz şeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın.

  • 2

    Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    AŞÇININ NOTU
    Baklava piştikten sonra kuru şekilde sunabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine şerbet de gezdirebilirsiniz. Dilerseniz baklavayı bütün olarak değil de tek kat yufkadan uzun şeritler kesip, içine helva koyarak, rulo şeklinde sararak da hazırlayabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...