Gül Tatlısı

Gül Tatlısı

Pratik hazırlanışı ve seveceğiniz lezzetiyle sizin için hazırladığımız gül tatlısı tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlu bir zeminde incecik açıp, 2'şer cm kalınlığında şeritler kesin. Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın.
  • 2
    Hamurları, kızgın ayçiçek yağında kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin. Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...